Pressemeddelelse
23. april 2020
 
 
 
 
 
 
 
 

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA åbner alligevel ikke

 
 
 
 

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA åbner alligevel ikke den 1. maj, som det ellers var planen efter Rigspolitiets udmelding om tilladelse til åbning. Dybt frustrerende med kontrameldinger fra de danske myndigheder, lyder det fra GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs direktør, som nu efterlyser, at regeringen melder klart ud og tager ansvar.

 
 
 
 

Hjemsendt personale var blevet indkaldt, indkøb af varer begyndt, og tilpasning af parken med alle de fornødne sikkerhedsforanstaltninger var sat igang, efter Rigspolitiet gav tilsagn om, at GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA og andre dyreparker måtte åbne.
Og nu skal alt sættes i stå igen, og den planlagte åbning den 1. maj er udskudt på ubestemt tid, efter først erhvervsminister Simon Kollerup og justitsminister Nick Hækkerup skrev i et brev til Ritzau, at åbningen var uhensigtsmæssig. Og siden meldte Sundhedsstyrelsen det samme ud. 

- Først og fremmest er vi rigtig kede af, at vi må skuffe vores gæster, som havde glædet sig til åbningen. Og derudover er vi dybt frustrerede over myndighederne. Det undrer mig virkelig, at at der er retningslinjer, som vi og andre dyreparker henholder os til. Og så laver myndighederne det om efter forgodtbefindende. Det er virkelig svært at gennemskue, hvad der foregår, og ingen hos de danske myndigheder tør rigtig at tage ansvar, lyder det fra direktør i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Richard Østerballe. 

I slutningen af marts stod det på Rigspolitiets hjemmeside, at dyreparker og forlystelsesparker gerne måtte åbne, bare de overholdt visse sikkerhedsforanstaltninger.
Dem har GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA og flere andre danske dyreparker arbejdet på højtryk for at implementere. Men nu er Rigspolitiets udmelding lavet om. 

- Rigspolitiet tilrettede det i aftes, efter ministrene kom på banen. Nu siger politiet, at vi gerne må åbne, men at det er en dårlig ide. Og ministrene melder ud, at der kan blive tale om påbud, hvis vi gør det. Men regeringen vil ikke udstikke påbud på forhånd. Så ingen tager ansvar, og vi ved ikke, hvad vi skal henholde os til, siger direktøren og tilføjer: 

- Samtidig er det fuldstændig uacceptabelt, at ministrene bare melder ud, at vi ikke bør åbne. Hverken justitsministen eller erhvervsministen har forsøgt at indhente oplysninger om, hvordan vi har tænkt os at gøre med åbningen, og alligevel løfter de nu pegefingeren. Så det er fuldstændig umuligt for os at agere i.   

Debatten om antal mennesker samlet på et sted skaber også usikkerhed i forhold til en åbning af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. 

- Selv hvis vi når til, at vi frem til september må lukke 500 gæster ind i parken, kan vi ligeså godt holde lukket, for det vil koste os dyrt, da driftsomkostningerne er så høje. Så ryger hele vores højsæson. Det er klart, at vi ønsker på ingen måde at bidrage til smittespredning. Men vi har 65 hektar park, så vi har virkelig god plads til gæster, siger Richard Østerballe.

Han efterlyser nu, at regeringen tager ansvar og melder klart ud: 

- Hvad er det, I mener? Hvad skal vi henholde os til og rette os efter? 

 
 
 
 

Vedhæftede filer

GIVSKUDZOO_Løver.jpg
 
 
 
 
Kontaktinformation

Direktør Richard Østerballe, 20  32 03 22