Pressemeddelelse
30. oktober 2017
 
 
 
 
 
 
 
 

GIVSKUD ZOO runder 2017 med flotte besøgstal 

- og gør klar til til årets nyhed 2018

 
 
 
 

GIVSKUD ZOO afslutter sæson 2017 med et af de bedste besøgstal nogensinde. Og sæson 2018 står for døren med en stor nyhed; her rykker istiden ind i parken, og gæster vil blandt andet kunne opleve modeller af mammutter, sabelkatte og andre forhistoriske dyr i naturlig størrelse.  

 
 
 
 

Endnu engang rammer GIVSKUD ZOO et af de bedste besøgstal nogensinde. Cirka 384.000 gæster lagde vejen forbi parken i sæson 2017. 

- Vi er meget tilfredse. Med en temmelig våd og kold sommer må vi sige, at det er gået over al forventning. Vi har haft masser af gæster fra Danmark, og for femte år i træk går vi også frem på antallet af udenlandske gæster, fortæller direktør i GIVSKUD ZOO, Richard Østerballe. 

Der er sket flere ting i parken i årets løb, som har haft positiv indvirkning på besøgstallet. 

- For det første fik vi næsehornsungen Savannah, og rigtig mange ville gerne se hende, så det betød masser af gæster i efteråret. Vi oplevede også stor interesse for vores events sæsonen igennem. Og så fik vi mange reaktioner på vores lille bongokalv, som gik viralt på facebook og nåede ud til knap en million mennesker i hele verden, fortæller Richard Østerballe.

Det samlede besøgstal for hele år 2017 vil stige yderligere, fordi selvom parken er lukket for gæster, er der stadig skoleklasser, der kommer forbi til undervisning vinteren igennem.
Derudover kommer der enkelte specialarrangmenter, der også vil rykke lidt ved besøgstallet.   

Tilbage til istiden i 2018  
Allerede før der blev lukket ned for sæson 2017, blev de første forberedelser til årets nyhed 2018 gjort. Her rykker fortiden ind i GIVSKUD ZOO i form af udstillingen 'Tilbage til istiden'.

- Det danske landskab og naturen er formet af flere istider igennem de sidste hundredetusinde år. Og i disse klimaforandringstider er en forståelse af istiderne og de enorme forandringer, de medførte, meget vigtig. Udstillingen indeholder en masse modeller i fuld størrelse af dyr, som tidligere har levet i Danmark, nemlig mammutter, uldhårsnæsehorn, kæmpehjorte og sabelkatte. Der vil også være en række aktiviteter for børn og voksne i istidsudstillingen, som levendegør de udfordringer, de første mennesker oplevede i Danmark efter sidste istid. Så vi er sikre på, at det bliver en meget interessant oplevelse for vores gæster, siger Richard Østerballe.

'Tilbage til istiden' er etableret med støtte fra Nordea-Fonden. Udstillingen kunne i 2016 og 2017 opleves delvist i Aalborg Zoo og delvist på Naturhistorisk Museum i Århus, som har udviklet udstillingen sammen.
Den samlede 'Tilbage til istiden'-udstilling kan opleves i GIVSKUD ZOO i 2018 og i 2019. 

 

Vedhæftede filer

GIVSKUDZOO_Istidsudstilling.jpg
 
 
 
 
Kontaktinformation

Direktør Richard Østerballe, ro@givskudzoo.dk