Pressemeddelelse
15. maj 2018
 
 
 
 
 
 
 
 

Seks hvalpe er føjet til ulveflokken i GIVSKUD ZOO

 
 
 
 

Som ventet har foråret budt på fødsel af et hvalpekuld hos de canadiske ulve i GIVSKUD ZOO. Flokken er blevet forøget med seks hvalpe.

 
 
 
 

Allerede sidst i april stod det klart, at ulveflokken i GIVSKUD ZOO var blevet forøget. Førerhunnen Alsace var nemlig ikke dukket op til fodringerne i nogle dage. Og da hun viste sig igen, var hun pludselig blevet mange kilo lettere.

- Det er helt normal adfærd, når ulvehunnen får hvalpe. Så holder hun sig i hulen sammen med hvalpene, og resten af flokken sørger for at hente mad til hende. Først efter nogle dage søger hun ud af hulen ved fodringstid - og går så tilbage til ungerne. Og i og med at hun tydeligt var blevet meget slankere, vidste vi jo godt, at nu var hvalpene født, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Tre af hver
Siden fødslen har den faste dyrepasser hos ulvene holdt øje med muligheden for at komme ind i anlægget og tjekke de små hvalpe. Muligheden bød sig midt i maj, hvor dyrepasserne, dyrlægen og biolog Kim Skalborg Simonsen fiskede hvalpene op af hulen for at kønstjekke og chipmærke dem.

- De store ulve var selvfølgelig ikke helt tilfredse med at blive lukket fra den del af anlægget, hvor hvalpene er, for de er naturligvis beskyttende over for dem. Men mor havde fået en lækker kylling, så hun var beskæftiget imens. Og så havde vi lige nogle minutter til at klare arbejdet, fortæller biologen og tilføjer:

- Kuldet havde det godt. Alle hvalpene var mørke, dog et par enkelte med lidt lysere brune aftegninger. Og så er der tre af hver; tre hanner og tre hunner. Udviklingsmæssigt så de også ud til at være lige, hvor de skulle være. De havde fået øjne, men selv om de var begyndt at bevæge sig lidt rundt, var de stadig meget usikre på benene.
 

Stadig i hulen
Selv om der nu er overblik over, hvor mange ulvehvalpe der er, er det ikke sikkert, at man skal regne med at få dem at se som gæst i parken lige med det samme.
 

- Først når de er en fire-fem uger, vil ungerne så småt begynde at bevæge sig udenfor hulen. Og i den første tid kun ganske kort. Derefter bliver de mere sikre på benene, og man kan begynde at regne med at se dem for eksempel til vores fodringer, siger Kim Skalborg Simonsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Biolog Kim Skalborg Simonsen, kss@givskudzoo.dk